Mikrobiologi - Herluf Thougaard, Rene Møller Madsen, Julie Just Munch, Anette Kamuk - Bøger - Praxis - 9788757128802 - 7. juni 2018
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Mikrobiologi 5. udgave

Herluf Thougaard, Rene Møller Madsen, Julie Just Munch, Anette Kamuk

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Mikrobiologi 5. udgave

Hvordan forårsager mikroorganismer sygdomme som fødevareforgiftning, ebola, borreliose og rævebændelorm? Og hvordan udnyttes andre mikroorganismer som Saccharomyces, E. coli og probiotiske bakterier i madlavning, i produktion af øl og  i kroppens tarmsystem?
Mikrobiologi giver en god forståelse af de forskellige mikroorganismer, deres vækst, deres funktioner samt deres rolle i fødevareproduktion. 
Bogens første del indeholder en grundig gennemgang af den moderne systema- tiske bakteriologi, og derudover beskrives virus, svampe, protozoer og parasitter. 
Anden del af bogen giver en grundig indføring i fødevarernes produktion, mikro- biologiske risici samt konserveringsmetoder, og hvordan man kan arbejde med  fødevaresikkerhed, så mikroorganismerne ikke udgør en sundhedsrisiko.
Bogens målgrupper er studerende ved korte og mellemlange videregående uddannelser på det sundhedsfaglige, fødevareteknologiske, laboratorietekniske og procesteknologiske område samt mindre produktioner/virksomheder, der arbejder med mikrobiologi. Bogen kan også anvendes til temaundervisning i fx biologi eller bioteknologi i gymnasiet. Desuden kan den benyttes som opslagsværk for særligt mikrobiologiinteresserede. Endelig kan mindre fødevarevirksomheder have gavn  af kapitlerne om hygiejne, egenkontrol og fødevaresikkerhed.
Denne 5. udgave er ajourført og grundigt revideret. Der er blandt andet tilføjet  afsnit om biofilm og tarmbakterier. Desuden er kapitlerne om fødevaresikkerhed blevet udvidet, således at de kan bruges som opslagsværk af fødevarevirksom- heder. Endelig er bogen blevet opdateret med et helt nyt layout. 


fødevarer, hygiejne, genteknologi

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 7. juni 2018
Oprindeligt udgivet 2005
ISBN13 9788757128802
Forlag Praxis 44002-1
Genre Fagbøger     Skole- og Lærebøger, Div.
Antal sider 372
Mål 185 × 269 × 29 mm   ·   1,47 kg
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk