Machinist, the -  - Film - HAU - 5706141762252 - 10. februar 2011
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Machinist, the

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Machinist, the

Hvordan kan du vågne op fra et mareridt, hvis du ikke sover?

Det er spørgsmålet i denne sindrige og klaustrofobiske film om maskinarbejderen Trevor Reznik, der lider af en usædvanlig søvnløshed.

Trevor har mistet evnen til at sove og har ikke sovet i et helt år!

Den slags sætter sine tydelige spor og da Trevor en dag på arbejdet forårsager en ulykke, der koster en anden mand hans arm, bliver kollegaerne for alvor mistænksomme.


Hvordan kan du vågne op fra et mareridt, hvis du ikke sover? Spørgsmålet rejses i denne tankeforstyrrende film om maskinarbejderen Trevor Reznik (Christian Bale), der lider af en usædvanlig søvnløshed. Trevor (Bale) har mistet evnen til at sove og har ikke sovet i et helt år! Den slags sætter sine tydelige spor og kan naturligvis få alvorlige konsekvenser. Også for Trevor. Kollegaerne på fabrikken, hvor Trevor arbejder, bliver for alvor mistænksomme, da Trevor en dag forårsager en ulykke, der koster en mands hans arm. Skyldfølelsen er uudholdelig for Trevor, men forvandles gradvist til mistænkelighed og senere paranoia, da han opsnuser en konspiration blandt kollegaerne, der gerne ser Trevor ryddet af vejen.

Trevor finder mystiske, efterladte beskeder i sin lejlighed og da han opdager, at en kollega, involveret i ulykken slet ikke eksisterer, sættes hans i forvejen plagede sind på prøve. Er mysterierne en del af en ondskabsfuld sammensværgelse eller er det trætheden, der driver Trevor til vanvid? Jo mere Trevor opdager, jo mindre ønsker han at vide. The Machinist er en modig og bestemt ikke ufarlig debutfilm af Brad Anderson, der har ladet sig inspirere af det mørkeste fra Hitchcock, Polanski og Lynch, og som heller ikke lader sine kafkaske referencerammer gå ubemærket hen.

Instruktør: Brad Anderson

Skuespillere: Christian Bale Jennifer Jason Leigh Aitana Sánchez-Gijón John Sharian Michael Ironside Larry Gilliard Jr. Reg E. Cathey Anna Massey Matthew Romero Moore Robert Long Colin Stinton Craig Stevenson Ferrán Lahoz Jeremy Xidu Norman Bell

Medie Film     DVD
Antal discs 1
Udgivet 10. februar 2011
Oprindeligt udgivet 2004
EAN/UPC 5706141762252
Udgiver HAU 5706141762252
Mål 200 g   (Estimeret vægt)
Region Region 2   (Europa)
Sprog Originalsprog
Undertekster Dansk
Instruktør Brad Anderson
Skuespiller Jennifer Jason Leigh
Skuespiller Christian Bale
Skuespiller John Sharian
Skuespiller Michael Ironside
Skuespiller Anna Massey
Skuespiller Reg E. Cathey
Skuespiller Larry Gilliard Jr.
Skuespiller Aitana Sánchez-Gijón
Skuespiller Matthew Romero Moore
Skuespiller Robert Long
Skuespiller Colin Stinton
Skuespiller Craig Stevenson
Skuespiller Ferrán Lahoz
Skuespiller Jeremy Xidu
Skuespiller Norman Bell